Direct spre continut
Ministerul Afacerilor Externe al Finlandei

Integrarea romilor - Să învăţăm unii de la alţii - Ambasada Finlandei la Bucureşti : Actualitati

AMBASADA FINLANDEI la Bucureşti

Ambasada Finlandei
Strada Atena 2 bis, Bucuresti 011832, Romania
Tel. +40-21-230 7504
E-Mail sanomat.buk@formin.fi
Română | English | Suomi | Svenska
Caracter normalCaracter mai mare
 

Finlanda, România, Integrarea romilor - Să  învăţăm unii de la alţii

Seminar pe tema  incluziunii persoanelor de etnie romă

În data de 09 octombrie 2017 a avut loc la Institutul Diplomatic Român conferința legată de integrarea rromilor in societate intitulată ʺFinlanda, România, Integrarea Rromilor - Să  învăţăm unii de la alţii". Acest seminar a fost organizat de către Ambasada Finlandei în România, având ca parteneri Institutul Diplomatic Român și Asociația Română pentru Studii Baltice și Nordice.

Printre participanţii la această întâlnire s-au numărat: dl. Dan Petre (Directorul General al Institutului Diplomatic Român), dna. Päivi Pohjanheimo (Ambasadorul Finlandei la Bucureşti), dna. Andreea Păstîrnac (Ministrul Românilor de Pretutindeni), dna. Henna Huttu (Consilier al Ministrului pe Afaceri Sociale şi Sănătate din Finlanda şi membru în Comisia pentru Problemele Rromilor din Finlanda) şi Lect. Dr. Delia Grigore (Profesor la universitatea din Bucureşti).

roma integration 2

La discuţii, din Finlanda au mai fost prezenţi: dna. Susana Rajala (Expert în educaţia rromilor şi educaţia de bază, membru în comisia pentru educaţie), dna. Lippe Koivuneva (Consilier Guvernamental la Ministerul Muncii şi Economiei) şi dna. Anca Enache (Directorul Departamentului de Dezvoltare, Afaceri Interne, Institutul Deaconess din Helsinki).

România a fost reprezentată de către: dna. Dana Varga (Consilier de Stat la biroul Primului Ministru), dl. Daniel Rădulescu (Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Rromi), dl. Dinu Adam (Consilier la Ministerul Fondurilor Europene), dl. Mircea Toma (Preşedinte Active Watch), dl. Gelu Duminica (Director Executiv, Asociaţia Impreună), dna. Carmen Gheorghe (Preşedinte E-Romnja) şi dl. Ciprian Necula (Consultant al Băncii Mondiale).

roma integration 1

Intenţia Ambasadei Finlandei a fost de a crea un cadru de discuţii pentru a împărtăși bunele practici referitoare la politicile pentru integrare a rromilor si pentru a se învăța din experiența ambelor țări. Experții prezenți au dezbătut problemele cu care se confruntă minoritatea rromă în cele două ţări,dar și ceea ce face statul și organizațiile non-profit de profil pentru a ajuta aceste comunități să se dezvolte. Conferința a inclus o expoziție cu fotografii ce prezintă rromii din Finlanda în reclame la diferite branduri, precum și vizionarea unui documentar despre istoria, cultura, dar și activitățile moderne ale rromilor finlandezi.

Tipareste aceasta pagina

Actualizat 17.10.2017


© Ambasada Finlandei la Bucureşti | Despre site | Coordonate ambasada