Direct spre continut
Ministerul Afacerilor Externe al Finlandei

Decorarea Dr. Raed Arafat cu distinctia de Comandor al Ordinului Leului din Finlanda - Ambasada Finlandei la Bucureşti : Actualitati

AMBASADA FINLANDEI la Bucureşti

Ambasada Finlandei
Strada Atena 2 bis, Bucuresti 011832, Romania
Tel. +40-21-230 7504
E-Mail sanomat.buk@formin.fi
Română | English | Suomi | Svenska
Caracter normalCaracter mai mare
 
Stiri, 17.10.2017

Decorarea Dr. Raed Arafat cu distinctia de Comandor al Ordinului Leului din Finlanda

Preşedintele Republicii Finlanda, dl. Sauli Niinistö, i-a conferit Dr. Raed Arafat distincţia de Comandor al Ordinului Leului din Finlanda exprimându-şi astfel aprecierea pentru întreaga activitate a acestuia în cadrul sectorului public din România, dar şi pentru buna cooperare cu Finlanda.

Pe 16 octombrie, ambasadorul Finlandei, doamna Päivi Pohjanheimo, a organizat o recepţie pentru a-l felicita pe Dr. Raed Arafat şi pentru a-i oferi  decoraţia din partea Preşedintelui Republicii Finlanda.

raed arafat 3

Ceremonia a avut loc la reşedinţa ambasadorului Finlandei în România unde, de asemenea, au fost prezenţi şi membrii echipei care se ocupă de situaţiile de urgenţă din România.

Dr. Raed Arafat a ţinut să menţioneze că, împreună cu el, toţi aceşti oameni devotaţi şi muncitori sunt decoraţi, deoarece efortul său nu ar însemna nimic fără contribuţia acestora. Dna. ambasador Päivi Pohjanheimo a exprimat în numele Finlandei recunoştinţa pentru dedicarea şi implicarea dui. Arafat în toate proiectele pe care el, alături de echipa sa, le-a realizat de-a lungul anilor.

raed arafat 1

Dr. Raed Arafat a declarat că Finlanda este cel mai bun exemplu de urmat pentru organizarea serviciilor de urgenţă şi rezolvarea situaţiilor de criză şi că doreşte să continue cooperarea iar fiecare ţară să înveţe din experienţa celeilalte.

Ordinul Leului este unul din cele trei ordine oficiale în Finlanda, împreună cu Ordinul Crucii Libertăţii şi Ordinul Trandafirului Alb . Preşedintele Finlandei este Mare Maestru al celor trei ordine. Ordinul Leului a fost înfiinţat în 1942. El este acordat pentru merite civile şi militare, pentru a răsplăti curajul şi dedicarea.

raed arafat 2

Tipareste aceasta pagina

Actualizat 17.10.2017


© Ambasada Finlandei la Bucureşti | Despre site | Coordonate ambasada