Direct spre continut
Ministerul Afacerilor Externe al Finlandei

Ambasada - Ambasada Finlandei la Bucureşti : Ambasada

AMBASADA FINLANDEI la Bucureşti

Ambasada Finlandei
Strada Atena 2 bis, Bucuresti 011832, Romania
Tel. +40-21-230 7504
E-Mail sanomat.buk@formin.fi
Română | English | Suomi | Svenska
Caracter normalCaracter mai mare
 

Ambasada

Funcţiile Ambasadei

Ambasada Finlandei la Bucureşti face parte din Serviciul Străin Finlandez, a cărui misiune este de a promova protecţia şi bunăstarea Finlandei şi a cetăţenilor finlandezi şi de a promova o lume corectă şi sigură. Misiunile diplomatice finlandeze, stabilite în diverse părţi ale lumii, furnizează o gamă largă de servicii pentru societatea finlandeză şi cetăţenii ei.

Ambasada este canalul oficial de comunicare între guvernul finlandez şi cel român si reprezintă agenţiile guvernamentale ale Finlandei. Ambasada pregăteşte şi are grijă de contactele între autoritatea politică şi celelalte autorităţi ale Finlandei şi României şi urmăreşte interacţiunea între societăţi în diferite sfere ale vieţii. Ambasada urmăreşte şi raportează la Helsinki despre politica externă şi internă, securitatea, comerţul în România, precum şi despre politica Uniunii Europene în România.

Ambasada urmăreşte dezvoltarea economică în România, raportează despre aceasta şi susţine interesul finlandezilor de a face afaceri cu România.

Ambasada face cunoscută cultura finlandeză în România şi sprijină în diferite moduri schimbul cultural şi informaţional între Finlanda şi România.

Serviciile consulare în cadrul Ambasadei includ eliberarea de paşapoarte şi servicii de notariat, precum şi asistenţă pentru cetăţenii finlandezi aflaţi în pericol.

Ambasada Finlandei la Bucureşti este, de asemenea, acreditată şi în Republica Moldova.

Ambasada eliberează vize si permise de sedere  cetatenilor  moldoveni  si cetatenilor  altor tari, rezidenti in Republica Moldova si Romania.Cardul pentru permisul de sedere este emis de catre Serviciul Finlandez pentru Imigrari din Finlanda si trimis Ambasadei.

Tipareste aceasta pagina

Acest document

Actualizat 30.09.2015


© Ambasada Finlandei la Bucureşti | Despre site | Coordonate ambasada